Over ons

Een belangrijk deel van het juridische werk is het vinden van juridische informatie. Deze website staat exclusief in het teken van het vinden van de (juridische) informatie die juristen nodig hebben om hun werk te doen.

Naast het vinden van het vinden van juridische informatie die elke jurist dagelijks nodig heeft, zoals Nederlandse wet- en regelgevingen en jurisprudentie ligt de focus van deze website breder. Ook het vinden van informatie over bedrijven – met een juridische basis – zoals die uit het handelsregister vgl. bijvoorbeeld het arrest Damen/Geho, ook bekend als CafĂ© ’t Brouwertje (HR 3 februari 1984, ECLI:NL:HR:1984:AG4751).

Een ander belangrijke focus van deze website is juridische informatie van buiten Nederland. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om documenten, jurisprudentie en regelgeving van internationale en supranationale organisaties. Daarnaast ook om wet- en regelgeving en jurisprudentie van andere EU-lidstaten en derde landen als ook informatie met een juridische basis zoals bijvoorbeeld ook de handelsregisters uit die landen.