De hoogste concernrelaties van een organisatie achterhalen

Juridisch gezien kan het belangrijk zijn om te weten wie de uiteindelijk aandeelhouders van een organisatie zijn. Het handelsregister van de Kamer van Koophandel biedt hiervoor uitsluitsel met het productie concernrelaties.

Helaas zijn de producten van de Kamer van Koophandel in de meeste gevallen betaalde prestaties. Waar het om de hoogste concernrelaties van een organisatie gaat, zijn deze in veel gevallen toch te achterhalen, zonder dat daarvoor hoeft te worden betaald.

Dat werkt via de volgende manier. Het is allereerst belangrijk om in het handelsregister zelf te zoeken. Dat kan via deze link. De Kamer van Koophandel biedt ook een bredere zoekfunctie waarmee ook in het handelsregister kan worden gezocht, maar daarmee valt het gewenste resultaat niet te bereiken.

Wanneer de organisatie in kwestie is gevonden, is de volgende stap om de vermelding aan te klikken. Hierna is het vervolgens belangrijk om de hoofdvestiging te selecteren, in het geval dat er een nevenvestiging is geselecteerd.

Op de vermelding van de organisatie staat onder “Kies een product”, uiteraard voor zover deze beschikbaar zijn, de optie: “Concernrelaties: overzicht van de structuur van het concern”, genoemd. Hierop klikken voert naar een pagina met een overzicht met de concernrelaties die besteld kunnen worden.

Het mooiste aan dit overzicht is, dat naast de directe concernrelaties van een organisatie, ook een overzicht met het totale concern van de hoogste concernrelaties kan worden besteld. Daarbij zijn de namen van de bewuste hoogste concernrelaties ook zal zichtbaar.

Op deze manier zijn de hoogste concernrelaties van een organisatie via de Kamer van Koophandel te achterhalen. Het is daarbij niet noodzakelijk om een product aan te schaffen.