Informatie nodig over een Limited? Gratis bij het Britse Companies House

Dankzij het arrest Inspire Art van het Europese Hof van Justitie (C-167/01) kreeg de Britse Limited ook in Nederland twee decennia geleden grote populariteit. Met de invoering van de zogeheten Flex BV een kleine tien jaar later is de populariteit tanende. Er zijn thans echter nog altijd de nodige Britse Limited companies in Nederland actief.

Dankzij de Wet op de formeel buitenlandse vennootschappen is er een grote kans dat deze bedrijven ook bij de Kamer van Koophandel moeten worden ingeschreven, en ook hun jaarrekening aldaar moeten deponeren. Er kunnen echter ook redenen zijn om informatie te achterhalen uit het Britse handelsregister.

Nu volgt er goed nieuws. Een uittreksel van de gewenste gegevens opvragen bij het Britse Companies House kost – in tegenstelling tot bij onze eigen Kamer van Koophandel – helemaal niks. Het gaat daarbij niet enkel om een uittreksel uit het handelsregister, maar ook uittreksels van alle wijzigingen en deponeringen zijn gratis. Het is zelfs mogelijk om een bedrijf te volgen en een e-mail te ontvangen bij wijzigingen. Daarvoor moet dan wel even een account worden aangemaakt.

Op zoek naar gegevens over een Britse Limited? Start u zoektocht hier. Een voorbeeld van een vermelding van een limited bij Companies House is een bedrijf dat voorheen als Royal Shell PLC bekend was, en thans sinds het volledig Brits is Shell PLC heet. Dat is hier te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *